Данас је: недеља, 30 април 2017

 

У петак, 20. јануара 2017. године, када наша Црква молитвено прославља светог Пророка, Претечу и Крститеља Господњег Јована, Његово Високопреосвештенство Митрополит загребачко-љубљански господин Порфирије прославио је своју Крсну славу.

Евхариситјским сабрањем у Саборном Преображењском храму у Загребу, начелствовао је Епископ далматински господин Фотије, уз саслужење Епископа горњокарловачког господина Герасима и домаћина Митрополита Порфирија, као и архимандрита Никодима (Косовића), игумана манастира Крке и братства Катедралног храма. 

У славу Божју и у част Светог Јована Крститеља током свете Литургије појао је хор Преображењског Катедралног храма у Загребу.

Преосвештени Епископ далматински господин Фотије на крају Свете Литургије обратио се пригодном беседом Митрополиту Порфирију као и свој богољубивој пастви сабраној на Божанској Мистагогији и честитао свима велики празник, а Митроплиту Порфирију и свима који славе Светога Јована, срећну славу.  

По завршетку Литургијског сабрања, цењени гости пријатељи Митрополита Порфирија, сабрали су се у свечаној сали Духовног Центра на Светом Духу где је припремљена свечана славска трпеза љубави. Епископ горњокарловачки господин Герасим, уз саслужење Игумана Никодима и ђакона Драгана Радића, благословио је и освештао славско жито и пререзао славски колач, а потом се пригодном беседом обратио Митрополиту Порфирију и узваницима честитајући свима празник и славу. 

 

Долгоденствуј Високопреосвећени Вадико на многа и блага лета!!!

 

 

Беседа у храму:

 

 

 

Обраћање на славском ручку:

 

 

 

 

 

 

РАДИО БЛАГОВЕСТИ